Waarom je als restaurantuitbater wil deelnemen aan Best Lunch Restaurant 2026
Onze eerste editie van de Best Lunch Restaurant-campagne begin dit jaar was een absoluut succes. Een hele maand lang konden alle bewoners die gedomicilieerd waren in België stemmen op hun favoriete lunchrestaurant. Dat deden we om de horeca een hart onder de riem te steken in uitdagende tijden.
Bekijk hier de video met enkele interviews van de nationale en regionale winnaars en Horeca Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
Wat betekende de wedstrijd voor de horeca?
De nationale winnaar, Quatorze35, krijgt een heel jaar lang extra zichtbaarheid dankzij de wedstrijd en won enkele andere mooie prijzen wat een mooie boost geeft aan haar zaak. Maar ook de winnaars per regio zijn heel tevreden:
“Het is een geweldig initiatief om de middagshifts in de kijker te zetten die misschien toch iets moeilijker gevuld geraken in onze etablissementen. Dit is een mooie erkenning en zorgt mogelijks voor nieuwe klanten.”, aldus Manon Schenck, uitbaatster van “La Table de Manon” en winnaar van de provincie Luxemburg.
“Het is waar dat de horeca het momenteel moeilijk heeft, vooral tijdens de lunchpauze. We praten daar vaak over onder elkaar, dus proberen we op de best mogelijke manier te reageren.” Vertelt Yves Mattagne, sterrenchef bij Villa Lorraine in Brussel en peter van de Best Lunch Restaurant-wedstrijd.

Hoe bereid je je voor op Best Lunch Restaurant 2026
Deelnemen is op zich heel eenvoudig. De enige vereiste is dat je een Google Bedrijfsprofiel hebt waardoor mensen je in de zoekmachine kunnen vinden. Controleer als je zaak in de categorie ‘Restaurant’ staat. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je klanten tijdens de wedstrijdmaand motiveren om op jou te stemmen:
- Via je sociale mediakanalen
- In je restaurant met het promotiemateriaal*
- Op je website
- Mond-aan-mond reclame
*Beschikbaar in januari 2026
Als mensen stemmen, kunnen zij namelijk ook mooie prijzen winnen. Het is een win-win voor beide partijen. De winnaar van de vorige editie won een waardebon van maar liefst € 500 voor een culinaire ervaring in de sterrenzaak van peter van de wedstrijd, Yves Mattagne.
Bekijk de video van onze vorige editie en bereid je stilaan voor op de mise en place van de nieuwe editie. Wie weet kaap jij een van de mooie titels weg of word jij de nationale winnaar van Best Lunch Restaurant 2026!
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.