Betalen met maaltijdcheques via Payconiq

|Wist je dat?

Binnenkort vind je ook maaltijdcheques in de mobiele betaaloplossing Payconiq, waarmee je mobiele betalingen van je klanten kunt aanvaarden (misschien doe je dat al). Je klanten kunnen hun boodschappen of maaltijden voortaan dus betalen met Ticket Restaurant, gewoon met hun smartphone . Ze hebben dus altijd een digitale versie van hun Edenred-kaart op zak!

EENVOUDIGE EN SNELLE BETALING
  1. Met zijn smartphone scant de klant de QR-code van Payconiq op je sticker.
  2. Als hij zijn MyEdenred-account aan zijn Payconiq by Bancontact-app heeft gekoppeld en nog maaltijdcheques heeft, ziet hij Ticket Restaurant automatisch verschijnen als betaaloptie.
  3. Jij zegt welk bedrag hij in de app moet ingeven. Daarna wordt de betaling bevestigd.
  4. Klaar! Je ontvangt meteen een bevestiging in je handelaarsportaal van Payconiq.
CONCREET: HOE AANVAARD JE EEN BETALING MET MAALTIJDCHEQUES VIA PAYCONIQ?

Kunnen je klanten nu al betalen met Payconiq via een sticker in de buurt van je kassa? Als lid van het aanvaardingsnetwerk van Ticket Restaurant kun je automatisch ook maaltijdcheques van Edenred aanvaarden via deze nieuwe methode. Jij hoeft niets te doen. Deze transacties worden terugbetaald volgens de gebruikelijke voorwaarden van je Ticket Restaurant-contract, binnen twee werkdagen.

Als je klanten bij jou nog niet met Payconiq kunnen betalen of als je een Payconiq QR-code op je scherm of terminal hebt, zul je eerst naar edenred.ikwilpayconiq.be moeten surfen om volop te profiteren van deze samenwerking tussen beide merken.

TIJDBESPARING

We deden de test bij Edenred: betalen met Ticket Restaurant via de Payconiq by Bancontact-app duurt maar 3 seconden! De handelaar hoeft niets te doen. Hij kan de transactie controleren terwijl hij met iets anders bezig is. En daar bespaart hij veel tijd mee. De wachtrij tijdens de middagspits zal steeds kleiner worden!

VOOR ALLE HANDELAARS

Vanaf 1 juli 2022 moeten handelaars hun klanten verplicht de mogelijkheid bieden om elektronisch te betalen. En daar speelt deze samenwerking tussen Edenred en Payconiq handig op in! Zo kunnen veel handelszaken die nog geen betaalterminal hadden een modernere betaalmethode aanbieden en ineens ook profiteren van het potentieel van Ticket Restaurant, de maaltijdcheque die sinds 2015 volledig is gedigitaliseerd op de Edenred-kaart!

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen