Contactloos betalen met de Edenred-kaart

|Wist je dat?

Wist je dat Edenred als enige uitgever van cheques een kaart met contactloze betalingstechnologie aanbiedt?

Jouw klanten moeten hun kaart niet langer in de betaalterminal steken, maar kunnen deze er gewoon naast houden. En hop: de transactie is in een mum van tijd uitgevoerd, zonder enig contact!  

Deze technologie speelt in op een actuele behoefte. Het bewijs?
Begin 2020 verliep één op de vijf transacties contactloos. Dat is meer dan 28 % van alle transacties die hiervoor in aanmerking komen (minder dan € 25).

 

WIN-WIN VOOR IEDEREEN

Jouw klanten zijn blij, want ze winnen tijd aan de kassa. Ze hoeven hun kaart namelijk niet meer in de betaalterminal te steken en hun code niet meer in te tikken. Jij, als handelaar, ziet je klanten vlotter doorstromen aan de kassa en de wachtrij zienderogen slinken. Kortom, meer klanten in een recordtijd!

Je bespaart dus tijd aan de kassa. In deze zware gezondheidscrisis biedt deze technologie nog een groot voordeel want je klanten hoeven de betaalterminal niet meer aan te raken. Deze betaalwijze wordt steeds populairder. Bovendien blijkt duidelijk uit de statistieken dat contactloze en mobiele betalingen zowel in België als in het buitenland een ware boom kennen. Meer info? Lees ons artikel over de toekomst van contant geld.

INNOVATIEPARTNER

Het is sinds 2012 dat alle Edenred-kaarten uitgerust zijn met de NFC-technologie (‘Near Field Communication’), die contactloos betalen mogelijk maakt. Dit is een internationale norm voor de beveiligde uitwisseling van gegevens op korte afstand, tussen twee terminals en zonder rechtstreekse kabelverbinding.

EEN HOGER MAXIMUMBEDRAG! 

In de strijd tegen COVID-19 is het maximumbedrag voor contactloze betalingen opgetrokken van € 25 naar € 50!

Deze beslissing geldt voor alle betalingen met de Edenred-kaart, net als voor de banksector.

Dit nieuwe maximumbedrag is van toepassing sinds 23 april 2020. 

HOE GA JE MET DEZE TECHNOLOGIE AAN DE SLAG? 

Heel eenvoudig! Om te weten of je betaalterminal over de contactloze functie beschikt, kijk je gewoon of het wifisymbool (vier golfjes) erop staat. Niet gevonden? Vraag een nieuw model aan bij je leverancier.

Je klanten met een Edenred-kaart hoeven daarentegen niets te doen want dit gaat volledig automatisch! Andere bankkaarten zijn enkel compatibel als ditzelfde logo erop staat.

Staat dit logo op je terminal en op de kaart van de klant, dan geef je de betaling in zoals gewoonlijk. De klant houdt zijn kaart tegen de terminal en klaar!

Eenvoudig, snel en veilig zijn de drie magische woorden bij Edenred!

OVERTUIGD?

Probeer snel dit betalingssysteem als je het nog niet hebt. Informeer je klanten en medewerkers ook over het hogere maximumbedrag van € 50. We kijken alvast uit naar jouw feedback!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen