De ecochequeproducten van 2020

|Trends

Welke producten zet je in dit seizoen van de ecocheques het best in de kijker? Na een lange periode van isolement kunnen je klanten eindelijk de draad van hun leven weer opnemen (uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen vandien). En dat gebeurt net op het moment dat ze € 250 aan ecocheques op hun Edenred-kaart zien verschijnen! 

Hoe profiteer je ten volle van dat moment? Hoe krijg je ze zo ver dat ze dat budget bij jou uitgeven? Wij verklappen je onze tips om alles uit dit ecochequeseizoen te halen!

Welke producten kun je eigenlijk betalen met ecocheques, om die dan in de kijker te zetten? Wat worden jouw bestsellers voor deze categorie? Al weken ligt alles stil, of toch zo goed als. Vele weken dat we een stapje terug deden, weken van solidariteit, van plannen maken … Weken dat je klanten thuis zaten en veel tijd hadden om na te denken over de inrichting van hun 'kot'. Reik ze de juiste producten aan nu ze stilaan het normale leven weer hervatten!

DE TRENDS VOOR DEZE LENTE-ZOMER
  1. Planten
  2. Zachte mobiliteit (fiets, step, hoverboard …)
  3. Biologische en streekvoeding (met Ecolabel en/of Biogarantie)
  4. Etherische oliën (omdat we allemaal zorg dragen voor ons 'kot')
  5. Decoratieartikelen of meubels in hout met PEFC/FSC-label
  6. Verf met een Ecolabel
  7. Waterbesparend materiaal (douchekop, kraan, spaarknop op toilet ...)
  8. Verblijven bij toeristische bedrijven met het label Green Key
OVERZICHT VAN GOEDE PRAKTIJKEN

Laat je klanten weten dat je ecocheques aanvaardt! Er zijn nog altijd gebruikers die niet weten waar ze hun 'groene' budget kunnen besteden. En zo kunnen ze meteen je aanbod ontdekken!

Deel die informatie mee aan de ingang van je winkel via de raamsticker van Ticket EcoCheque, maar ook aan de kassa. Duid de producten in kwestie aan in de rekken en vergeet die informatie vooral niet mee te delen op je sociale media, op je reclamemateriaal enz. Leid je teams ook goed op over ecocheques, want de lijst kan verkeerd worden geïnterpreteerd … Het is dus heel belangrijk dat je dit regelmatig herhaalt, zodat je teams de juiste informatie geven aan je klanten. Wil je graag doeltreffend communiceren over ecocheques? Je vindt meer informatie in ons artikel over goede praktijken.

HERZIENING VAN DE LIJST

De Nationale Arbeidsraad herziet regelmatig de officiële lijst van producten die je klanten met ecocheques kunnen betalen. Op 1 september 2019 werden er nieuwe producten aan de lijst toegevoegd: elektrische scooters, steps, monowheels en eenwielers, maar ook hoverboards. Wat wordt het dit jaar? Bekijk hier de bijgewerkte lijst.

CHEQUES LANGER GELDIG?

De regering denkt momenteel na over een oplossing om cheques die binnenkort vervallen tijdelijk langer geldig te laten blijven.

Het voordeel van de Edenred-kaart en elektronische cheques is dat jij niets hoeft te doen! Voor papieren cheques bezorgen we je alle details zodra die officieel zijn.

Heb je nog meer tips voor handelaars die ecocheques aanvaarden? Mail ons snel! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen