De lijst voor ecocheques groeit nog!

|In de kijker

Als je in je verkooppunt ecocheques aanvaardt, ben je vast vertrouwd met de lijst van de Nationale Arbeidsraad. Het goede nieuws is dat deze in het voorjaar van 2023 wordt uitgebreid met nieuwe producten en diensten.

 

WAT IS DE NATIONALE ARBEIDSRAAD?

Een kleine opfrissing of uitleg: het zijn de sociale partners die in de Nationale Arbeidsraad samenkomen om te beslissen welke producten en diensten met ecocheques kunnen worden betaald. Het is de bedoeling deze lijst regelmatig te herzien om de portefeuille van duurzame producten of producten voor ecologische doeleinden uit te breiden.

 

350 MILJOEN EUROS?

Dit is het bedrag van ecocheques dat vorig jaar werd uitgegeven! Een op de twee Belgische werknemers ontvangt ecocheques voor een maximumbedrag van 250 euro per jaar. En niet onbelangrijk, de overgrote meerderheid ontvangt ze in het voorjaar. Dit is dus het uitgelezen moment om hen naar je verkooppunt te lokken!

 

WAT IS HET DOEL VAN DEZE DEUGDELIJKE CHEQUE?

De ecocheque is een uniek Belgisch voordeel dat de verkoop en aankoop van duurzame producten en diensten op lokaal niveau aanmoedigt. Het aanvaarden van ecocheques betekent deel uitmaken van een positieve en milieubewuste aanpak. 

 

MAAK PLAATS VOOR DE LAATSTE NIEUWIGHEDEN …

Het gebruik van ecocheques is sinds 1 maart 2023 opnieuw uitgebreid. Welke nieuwe producten of diensten komen in aanmerking? 

  • Alle gebruikte huishoudelijke apparaten, ongeacht hun energieprestatie, met uitzondering van hybride apparaten (apparaten die zowel op elektriciteit als op fossiele brandstoffen kunnen werken).
  • Alle producten met FSC- of PEFC-label, inclusief die van bamboe of natuurrubber, naast producten in hout of papier.
  • Parkeerplaatsen of (een abonnement op) een fietsenstalling.

Denk er zeker aan je verkoopteam en klanten op de hoogte te brengen!

Hier vind je de gedetailleerde lijst van producten die in aanmerking komen voor ecocheques.

 

EXTRA ONDERSTEUNING NODIG ?

Gebruik de promo- en opleidingskit met kant-en-klaar materiaal voor je communicatie met klanten, opleidingstools voor je teams en alle labels, evenals de volledige en gedetailleerde lijst. Het zit er allemaal in!

Promotiemateriaal van Ticket EcoCheque

Heb je een vraag? Raadpleeg dan ons hulpcentrum, of stuur ons een bericht als je daar het antwoord niet vindt!

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen