Ecocheques voor dagelijkse aankopen

|Wist je dat?

Volgens een enquête van Listen is 60% van de ondervraagden voorstander van ecocheques, ongeacht het inkomen en of ze al dan niet begunstigde zijn! Een uniek en specifiek Belgisch systeem dat sinds 2009 succesvol is.

De producten die het meest met ecocheques worden gekocht evolueren voortdurend, maar het gedeelte 'voeding' heeft zijn sporen verdiend. De Belgen gebruiken hun ecocheques mettertijd op verschillende manieren. De volledige digitalisering van de ecocheques, de diversificatie van de lijst en het gebruiksgemak hebben het dagelijkse gebruik ervan immers doen toenemen.

Ecocheques sturen het gedrag effectief in de richting van meer ecologisch verantwoorde aankopen. Er werd ook vastgesteld dat door de inflatie en de dalende koopkracht steeds meer gezinnen, vooral die met een laag inkomen, hun ecocheques gebruiken voor hun dagelijkse voedingsaankopen. De ecocheque zorgt voor bewustwording en neemt een belangrijke plaats in in het dagelijkse leven van de Belgische huishoudens.

50% van de niet-begunstigde respondenten zegt dat ze vaker biologische of gelabelde levensmiddelen of producten zouden kopen als ze ecocheques hadden!

 

Ecocheques hebben dus een reëel positief effect op een meer ecologisch verantwoorde consumptie. Het feit dat één euro gebruikte ecocheque gelijk staat aan één kg minder CO2 is een indrukwekkend gebaar. Zet dus je producten die in aanmerking komen voor ecocheques in de kijker en je zult je omzet zien stijgen. Gebruik onze promo kit.

Hier vind je de gedetailleerde lijst van producten die in aanmerking komen voor ecocheques.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen