Les Filles, een restaurant met het Good Food -label

|Jij hebt het woord

Ons doel bij Edenred: je begeleiden en je meer klanten en omzet bezorgen. Daarom zetten wij de handelaars die zijn aangesloten op het netwerk in de kijker. We stellen ze graag aan je voor in een filmpje! Geniet mee met ons gesprek met Catherine Kirszbaum van Les Filles in Brussel, een 'zero waste'-restaurant met het Good Food -label!

"De bedoeling van de gastentafel van Les Filles is uiteraard genieten van lekker eten, maar altijd met 'zero afval' in het achterhoofd. Daarom werken we ons aanbod doordacht uit."

We gingen op bezoek bij Catherine Kirszbaum, partner bij Les Filles. Ze legt ons uit wat Les Filles precies is en waar het idee voor dit restaurant 'net als thuis' vandaan komt. Al jaren blijft de populariteit van deze gastentafel toenemen, en draagt het restaurant het Good Food-label.

Bij Les Filles vind je één menu (met een vegetarische optie). Elke dag verandert dat menu, naargelang de markt, de seizoenen en de inspiratie van het moment. Alle producten zijn dagvers, biologisch, komen van de boerderij of zijn artisanaal gemaakt. Eén menu?

"Met het idee van 'zero waste' in het achterhoofd moeten we goed nadenken over ons aanbod. Daarom werken we met een dagmenu. Dat is dus één menu, maar wel met een vegetarische optie. Wanneer mensen bij ons reserveren, vragen we of ze eventuele voedselallergieën of -intoleranties hebben. Daar houden we zoveel mogelijk rekening mee. Bij de lunch en 's avonds schotelen we onze klanten een ander menu voor. 's Avonds is het uiteraard iets uitgebreider. Op die manier kunnen we altijd met verse producten werken. Een restaurant met op het menu meerdere voor- en hoofdgerechten moet vaak 'blokkeren', dus werken met diepgevroren producten. Dat kan gewoon niet anders. Dat is niet afkeurenswaardig of slecht. Producten die in goede omstandigheden worden ingevroren zijn zeker niet ongezond. Maar dat is niet onze filosofie … Wij willen elke dag met verse producten aan de slag gaan.”

"Dit is trouwens een van de redenen waarom wij ons menu niet aankondigen. Omdat de koks zich moeten aanpassen aan de bestellingen en aan wat wij hebben ontvangen ... Want als je met biologische producten werkt, krijg je niet altijd wat je hebt besteld. Soms krijgen we dus iets anders en dan moeten zij flexibel zijn. En omdat we slechts één menu hebben, gebruiken we het overschot van de vorige dag aan het begin van de service op. Zodra de voorraad van de vorige dag weggewerkt is, komt er een nieuw menu."

Les Filles Bruxelles
Les Filles Bruxelles

"Dit Good Food-label is een mooie erkenning voor de inspanningen die we leveren voor een globaal project. En de overschotten van de brunch? Wat al werd klaargemaakt, wordt op een ander moment gebruikt. En wat we hebben geserveerd en niet opnieuw kan worden gebruikt, verdelen we onder ons personeel en de verenigingen waarmee we samenwerken. We bieden onze klanten systematisch gefilterd kraantjeswater aan, en doorgaans vinden ze dat prima."

Les Filles maakt uiteraard deel uit van het Ticket Restaurant-netwerk en heeft drie zaken in Brussel.

"We aanvaarden Ticket Restaurant al van het begin en zijn heel blij met die samenwerking, omdat ze als vanzelf loopt! Wij willen onze klanten zoveel mogelijk verschillende betaalwijzen aanbieden én ook zoveel mogelijk cash vermijden. We waren dus erg blij toen we zagen dat Edenred naar een elektronisch systeem was overgeschakeld. Dat is niet alleen gemakkelijker voor de gebruikers, maar ook voor het restaurantpersoneel."

Meer info op lesfilles.be.

WE LATEN JE AAN HET WOORD!

Wil je ook ambassadeur van het Edenred-netwerk worden? Heb je gouden tips voor andere restauranthouders? Stuur ons dan gerust een e-mail.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen