Het seizoen van de ecocheques

|Beter verkopen

Het seizoen van de ecocheques is aangebroken! Elk jaar in mei en juni ontvangen je klanten tot € 250 aan ecocheques. Hoe profiteer je daar ten volle van? Hoe krijg je ze zo ver dat ze dat geld bij jou uitgeven? Wij verklappen je al onze tips om het beste uit dit seizoen te halen!

Je klanten moeten ervan overtuigd zijn dat jouw winkel de beste plaats is om hun ecocheques uit te geven. Maar hoe trek je hen over de streep? Communiceren, daar begint het mee!

IN JE COMMUNICATIE

Laat je klanten weten dat je ecocheques aanvaardt. Praat erover via je communicatiekanalen en op je sociale media. Dat zal je zeker nieuwe klanten opleveren!

Laat je inspireren door deze initiatieven van andere handelaars die ecocheques aanvaarden:

 • Een brochure
 • Een pagina op je website
 • Een post op je sociale media
 • Affichering ter plaatse als je schermen of afficheringsmogelijkheden hebt in de winkel
 • Een gedetailleerde lijst van de producten die in aanmerking komen (om aan klanten te tonen als ze erom vragen)
 • Een ecocheque-etalage
 • Een incentive, korting of geschenk voor klanten die met hun ecocheques betalen

Om de logo's van Ticket EcoCheque en andere communicatiemiddelen te downloaden, ga je gewoon naar ons support center!

IN DE WINKEL

Bereid je voor om klanten met ecocheques optimaal te verwelkomen!

 • In de rekken: organiseer je rekken volgens de trends van het seizoen en zet de producten waarvoor je ecocheques aanvaardt in de kijker. Denk eraan dit aan te geven met een stip, poster of sticker op het product of prijskaartje.
 • Aan de kassa: de ideale plek om je klanten eraan te herinneren dat ze met hun ecocheques kunnen betalen! Ze zullen blij en dankbaar zijn dat je kassapersoneel hen hierop wijst. Misschien betalen ze deze keer nog niet met ecocheques … Maar de volgende keer denken ze vast wel aan jouw zaak als ze hun ecobudget willen besteden. 
 • In de etalage: trek voorbijgangers aan door al in de etalage van je winkel te tonen dat je ecocheques aanvaardt! Er zijn nog veel gebruikers die niet weten waar ze hun ecocheques kunnen uitgeven. En zo kunnen ze meteen je aanbod ontdekken!
WELKE PRODUCTEN ZET JE IN DE KIJKER?

Wil je de lijst met producten die met ecocheques kunnen worden betaald nog eens inkijken? Wil je weten welke producten binnenkort je bestsellers voor aankopen met ecocheques zullen zijn? Ontdek onze tips voor de lente en zomer van 2020.

 

VERKOOP JE ONLINE?

Heb je een webshop? Wist je dat je ook daar betalingen met Ticket EcoCheque kunt aanvaarden? Dankzij de inspanningen die Edenred levert om je activiteiten te vernieuwen en te digitaliseren, kun je zelfs online betalingen met ecocheques aanvaarden! Je leest er hier alles over.

Heb je nog meer tips voor handelaars die ecocheques aanvaarden? Mail ons snel! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen