Hoe haal je gezinnen naar je restaurant?

|Beter verkopen

Heb je een restaurant en wil je meer klanten aantrekken? Mik dan op gezinnen. Je zult je restaurant dan wel op die doelgroep moeten afstemmen. In dit artikel vertellen we je hoe je je restaurant kindvriendelijk maakt.

Een gezin dat op restaurant gaat, wil vooral kunnen ontspannen. En het zijn dan vooral de kinderen die bepalen welk restaurant het wordt. Als je ervoor zorgt dat ouders én kinderen zich op hun gemak voelen, zullen ze blijven terugkomen. En dat is goed voor je imago en reputatie!

Met deze strategieën bouw je een klantenkring van gezinnen uit en heb je een streepje voor op de concurrentie.

 

Onze 5 tips om een favoriet voor het hele gezin te worden!

1/ Bied gezonde alternatieven aan                              

Zet naast de traditionele kindergerechten ook gezondere, evenwichtige en lokale alternatieven op de menukaart. Denk maar aan groentebeignets in plaats van frietjes, of fruitspiesjes met chocolade als toetje. Hou de voedingswaarde in balans. Kies voor groenten, proteïnen en zetmeelhouders, en gebruik vet, zout en suiker met mate.

2/ Presenteer je gerechten op een creatieve manier

De meeste kinderen zijn niet verzot op groenten. Speel dus met vormen, kleuren en presentaties om je gerechten leuk te houden en de aandacht af te leiden van de groenten.

3/ Een kindvriendelijke omgeving

Richt een gezinshoekje in. Stel kinderstoelen, spelletjes, boeken en ander materiaal ter beschikking om de kinderen bezig te houden. Zo blijft het restaurantbezoek leuk en is de kans groter dat ze terugkeren.

4/ Kindermenu’s voor ronde prijzen

Bied kindermenu’s voor speciale prijzen aan om ze betaalbaar te houden. Ouders zullen dan sneller bij jouw zaak langskomen. Bijvoorbeeld: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor 10 euro.

5/ Aangepaste evenementen

Organiseer speciale evenementen of promoties voor gezinnen, zoals themabrunches, kookworkshops voor kinderen of filmavonden. Wedden dat de gezinnen na zo’n leuke ervaring maar wat graag nog eens terugkomen?

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen