ken je de voorlichtings- en begeleidingscel van het favv?

|Praktische tips

Ze ondersteunt de verschillende schakels in de voedselketen.

Sinds 2008 beschikt het FAVV over een team van trainers die eigenaars van voedingszaken, zoals jij dus, helpen de wetgeving over voedselveiligheid te begrijpen en vooral correct toe te passen. Elk jaar beantwoordt deze cel bijna 800 verschillende vragen per telefoon of e-mail. Ook biedt ze opleidingen en infosessies voor onder meer detailhandelaars, grootkeukens, slagers en veehouders.

 

ONLINE OPLEIDINGEN 

Vóór de pandemie kwamen de deelnemers samen voor deze opleidingen. Vanaf maart 2020 kon dat plots niet meer. Maar het opleidingsteam van het FAVV is niet bij de pakken blijven zitten. Het bedacht nieuwe online formules om bedrijven te kunnen blijven helpen. Sinds oktober 2020 staan er dan ook gratis webinars online om veelgestelde vragen van operatoren te beantwoorden.

" In 2022 werden er maar liefst 135 infosessies gegeven "

Het programma staat op de website van de cel. De thema’s zijn uiteenlopend en ook de detailhandel komt aan bod (correct gebruik van herbruikbare verpakkingsmaterialen, houdbaarheidsdata, het beheer en de naleving van bewaartemperaturen enz.).

Een jaar later, in oktober 2021, werd het aanbod uitgebreid met e-learning. Sindsdien volg je makkelijk interactieve opleidingen over verschillende thema’s, zoals allergenen (beheer en communicatie over allergenen naar klanten toe), infrastructuur en apparatuur, goedereninkoop of ontvangst en opslag.

 

VOORDEEL EN FEEDBACK 

Het voordeel van die online opleidingen is dat je ze in je eigen tempo volgt, wanneer het past. Ze zijn namelijk de klok rond gratis beschikbaar.

Sinds de opleidingen online staan, heeft de website van de cel dubbel zoveel bezoekers. In 2022 werd de website van de voorlichtings- en begeleidingscel 140 keer per dag geraadpleegd.

Ook de feedback na de opleidingen is bemoedigend. Meer dan 7 op de 10 mensen zeggen dat ze hun nieuwe kennis konden toepassen in de maand na de cursus.

MEER INFORMATIE NODIG ?

Neem gerust contact op met de voorlichtings- en begeleidingscel van het FAVV: https://www.favv-afsca.be/vcb/wie/

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen