Mobiel betalen met de Edenred-kaart: welke voordelen?

|Wist je dat?

Telefoon in de hand, oortjes stevig in de oren ... Vaak zijn je klanten met duizend-en-een dingen tegelijk bezig. Ze hebben bovendien steeds meer haast én eisen. Dat is ook ons niet ontgaan! Dankzij de nieuwe Edenred-kaart en de exclusieve functies in samenwerking met Mastercard betalen je klanten daarom voortaan makkelijk volledig digitaal met behulp van Google Pay en Apple Pay. Maar wat zijn de voordelen voor jou als handelaar binnen het Edenred-netwerk?

MAAK KENNIS MET MOBIELE BETALINGEN

We betalen met z'n allen steeds meer via Google Pay en Apple Pay, en daardoor is ons koopgedrag ook veranderd.

Met 'mobiele betalingen' bedoelen we gewoonlijk:

  • contactloze betalingen in je winkel met behulp van een slim toestel, zoals een smartphone of een smartwatch
  • betalingen vanaf een tablet of een computer in webshops
WAT ZIJN DE VOORDELEN?
  • Sneller: tijdwinst aan de kassa (je klanten hoeven hun portefeuille niet meer boven te halen, geen pincode meer in te tikken ...).
  • Eenvoudiger: je klanten hebben hun Edenred-kaart altijd bij de hand!
  • Veiliger: diverse veiligheidsmaatregelen maken deel uit van de technologieën voor mobiele betalingen. Het doel? De gegevens van je klanten zo goed mogelijk beschermen en al je transacties vertrouwelijk en veilig laten verlopen.
DRIE MANIEREN OM MOBIELE BETALINGEN MET EDENRED-KAART TE AANVAARDEN 
  • Apple Pay voor al je klanten die een iPhone gebruiken
  • Google Pay voor al je klanten die een Android smartphone gebruiken (Samsung, Huawei ...)
  • Payconiq by Bancontact (enkel voor elektronische maaltijdcheques als je over een sticker met QR-code beschikt)
HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

We hebben de technologieën van Edenred en Mastercard met elkaar gebundeld. Zo kunnen handelaars die in aanmerking komen voortaan Edenred-oplossingen aanvaarden zonder enige technische tussenkomst. De terminal merkt automatisch welk netwerk hij moet gebruiken: Edenred als dit geactiveerd is, en anders Mastercard.

Opgelet: transacties via Google Pay en/of Apple Pay verlopen altijd via het Mastercard-netwerk. Je acquirer (gewoonlijk je bank) betaalt ze terug en Edenred factureert vervolgens zijn kosten voor het aanbrengen van klanten.

HANG HET AAN DE GROTE KLOK

Net zoals je van Edenred een communicatiekit krijgt om je klanten te laten weten dat ze in jouw winkel met hun maaltijd- of ecocheques kunnen betalen, bieden ook Google Pay en Apple Pay promotiemateriaal aan. Dat kun je gratis downloaden of bestellen.

IN EEN NOTENDOP

Handelaars die graag hun klanten tevredenstellen en de trends op de markt volgen, kunnen binnenkort niet meer om deze nieuwe betaalmethoden heen.

Voor handelaars in het Edenred-netwerk is het een nieuwe manier om onze oplossingen, zoals de nieuwe Edenred-kaart, zonder enige technische tussenkomst te aanvaarden. Tal van voordelen dus, waardoor dit de beste kaart is op de markt van ondersteunende cheques voor werknemers!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen