Er waait een nieuwe wind door het opleidingsaanbod van het FAVV!

|Praktische tips

Na een overgangsseizoen zit je eindelijk weer op kruissnelheid. Toch kun je vast nog praktische en nuttige tips gebruiken om je beroep uit te oefenen. Edenred geeft je die met plezier, in samenwerking met het FAVV. Dit keer hebben we het over de opleidingen rond voedselveiligheid bij het FAVV.

Op 4 oktober schakelde het FAVV over op e-learning voor zijn algemene opleidingen in het teken van de horeca- en grootkeukensector. Voortaan volg je de FAVV-opleidingen dus op je eigen tempo, waar en wanneer je dat zelf wilt!

Al meer dan tien jaar beschikt het FAVV over een team van trainers die bedrijven helpen om goed op de hoogte te zijn van de regels en die correct toe te passen: de Voorlichtings- en begeleidingscel. De cel geeft op diverse manieren concrete begeleiding, en dan vooral via gratis opleidingen waarop iedereen welkom is. Elk jaar worden acht- tot tienduizend mensen opgeleid door een enthousiast team van slechts ... vijf mensen (twee Nederlandstalige trainers, twee Franstalige trainers en één coördinatrice)!

Het FAVV kreeg mettertijd meer aanvragen en slaagde er niet meer in om alles te bolwerken. Er was dus een nieuwe aanpak nodig om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen.

Sinds de eerste maandag van oktober 2021 biedt het FAVV daarom online een nieuwe opleidingsformule aan op basis van e-learning.

Toegankelijker kan haast niet en dus zou e-learning ook een groot succes moeten worden. Je volgt de opleiding op je eigen tempo en je hoeft je er zelfs niet voor te verplaatsen. Bovendien kun je de lessen bekijken en herbekijken zo vaak je dat nodig hebt om alles goed onder de knie te krijgen.

De opleidingen staan specifiek in het teken van de horeca- en grootkeukensector.

WAAROM SPECIFIEK VOOR GROOTKEUKENS EN HORECA?

Om verscheidene redenen. Een van de hoofdredenen is dat de bijna de helft van de mensen die het FAVV jaarlijks opleidt, in een grootkeuken werken. Beide groepen samen – horeca en grootkeukens – vertegenwoordigen elk jaar 70 % van de mensen die een opleiding krijgen.

Grootkeukens tonen zich zeer goede leerlingen op het vlak van voedselveiligheid (77,2 % gunstige controles voor wat hygiëne betreft in 2020), maar ze serveren dan ook elke dag heel wat maaltijden aan de meest kwetsbare groepen in kinderdagverblijven, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra ... Op die manier spelen ze een cruciale rol op het vlak van voedselveiligheid en daar willen we hen graag bij helpen.

5 MODULES OP HET PROGRAMMA 
  • allergenen
  • infrastructuur en uitrusting
  • persoonlijke hygiëne
  • aankoop, ontvangst en opslag van goederen
  • bereiding van levensmiddelen
E-LEARNING IN DE PRAKTIJK

De opleiding is 7 dagen per week en 24 uur per dag te volgen via een smartphone, tablet of pc.

De opleiding duurt in totaal ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van je basiskennis en behoeften. Je kunt de opleiding op je eigen tempo volgen en de modules zo vaak herbekijken als je zelf wilt.

Wanneer je je er klaar voor voelt, mag je de opleiding afsluiten met een algemene zelfbeoordeling. Je krijgt dan de kans om je kennis te testen en een opleidingscertificaat te behalen.

Alle informatie vind je op de website van het FAVV en op de webpagina van de Voorlichtings- en begeleidingscel.

Het FAVV heeft slechts één doel: de consument beschermen. En dat kan alleen met jouw hulp! Schrijf je dus zeker in voor deze volledig gratis e-learning, die makkelijk toegankelijk én flexibel is.

MEER TIPS?

Ben je benieuwd naar nog meer tips en tricks op het vlak van voedselveiligheid? Lees dan onze artikelen met 'praktische tips' in samenwerking met het FAVV.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen