We vieren 15 jaar milieubewustzijn!

|In de kijker

Sinds 2009 spelen ecocheques een cruciale rol in de groene economie in België. Deze cheques moedigen consumenten aan om te kiezen voor milieuvriendelijke producten en diensten, zoals dat ook is bepaald in het koninklijk besluit van 20 mei 2009. Hun vijftiende verjaardag is misschien wel de ideale gelegenheid om te herinneren aan het belang van ecocheques en om ze zo goed en zo ruim mogelijk te benutten.

WAT ZIJN ECOCHEQUES?

De ecocheque is een extralegaal voordeel waarmee werknemers milieubewuste aankopen kunnen doen, in een breed gamma aan producten en diensten. De cheques vormen zo de drijvende kracht achter duurzame en bewuste consumptie.

EVOLUTIE EN DIGITALISERING

In eerste instantie werden ecocheques op papier verdeeld, later volgde ook de digitale versie. Vandaag zijn ze 100% gedigitaliseerd op de Edenred-kaart.

 

WELKE PRODUCTEN EN DIENSTEN KOMEN IN AANMERKING?

De lijst met producten en diensten die je met Edenred Eco (vroeger Ticket EcoCheque) kunt betalen, is lang en in het kielzog van de vooruitgang op ecologisch vlak komen er steeds meer nieuwigheden bij. De Nationale Arbeidsraad (NAR) werkt deze lijst regelmatig bij en zorgt ervoor dat de producten en diensten erop in overeenstemming zijn met de huidige milieunormen. Bekijk de lijst hier.

 

EDENRED ECO AANVAARDEN ...

... is kiezen voor een milieubewuste aanpak én voor hogere verkoopcijfers. Of je zaak nu actief is op het vlak van ecotoerisme, herstellingsdiensten aanbiedt, producten met een ecolabel verkoopt, gespecialiseerd is in tweedehandse goederen of werkt binnen afvalpreventie, Edenred Eco is een waardevol hulpmiddel om klanten aan te trekken die zich bekommeren om hun ecologische voetafdruk.

DE VOORDELEN VOOR JOU 

Edenred vereenvoudigt het proces: geen vaste kosten, geen verborgen kosten. Als er geen transactie wordt uitgevoerd, brengen we geen kosten in rekening. Met andere woorden, het is een risicoloze oplossing waarmee je toont dat je zorg draagt voor de planeet. Je merkimago vaart er alleen maar wel bij!

Deze verjaardag is een perfecte gelegenheid om erop te wijzen dat ecocheques niet alleen een voordeel zijn voor werknemers, maar ook een onmiskenbare troef voor groei voor de bedrijven die ze aanvaarden.

Het is een win-winpartnerschap op het pad naar een groenere, duurzamere economie.

 

SLA OOK DE GROENE WEG IN

In de afgelopen vijftien jaar hebben ecocheques een lange weg afgelegd. En hun potentieel blijft groeien. Het is hoog tijd om deze kans met beide handen te grijpen, om verantwoorde consumptie aan te moedigen en om samen verandering teweeg te brengen.

Doe mee met deze beweging en laat de wereld (of toch zeker je directe omgeving) trots zien dat je Edenred Eco aanvaardt. Kleef de raamsticker van Edenred op je winkelraam en de stickers op je betaalterminals en kassa’s (Bestel het hier gratis). Maak ook gebruik van onze communicatiekit om op je website te adverteren en alle producten die in aanmerking komen onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie raden we je dit artikel aan : Boost de verkoop van ecochequeproducten dankzij een goede zichtbaarheid.

Kortom, zorg ervoor dat klanten met Edenred Eco de weg naar je zaak vinden en stimuleer je groene verkoopcijfers!

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen