Bereid je winterseizoen voor met Ticket EcoCheque!

|Beter verkopen

Als er twee hoogtepunten zijn in het jaar van Ticket EcoCheque, dan zijn het de lente en herfst wel! Van tuinartikelen tot zachte mobiliteit of groen toerisme, om nog maar te zwijgen van milieuvriendelijke kerstcadeaus … De ecocheque brengt ritme in je verkoopjaar!
Laten we hopen dat hij je ook dit jaar weer veel geld mag opbrengen!

Ontdek al onze tips om je klanten te overtuigen hun Ticket EcoCheque bij jou uit te geven!

Bereid je met deze tips voor op de grote Ticket EcoCheque momenten die we deze winter mogen verwachten:

  • BEREID JE BLACK GREEN FRIDAY VOOR
  • GESCHENKEN EN EINDEJAARSFEESTEN
  • GOEDE VOORNEMENS VOOR 2021
  • DE WINTERKOOPJES
WIST JE DIT AL?

De meeste van je klanten krijgen in mei of juni € 250 aan ecocheques en profiteren daar in de zomer van. Maar sommige werkgevers geven deze extralegale bonus liever aan het eind van het jaar. Heb jij de jouwe trouwens al besteld bij Edenred? Ontdek alle voordelen hier.

BEREID JE BLACK GREEN FRIDAY VOOR

Black Friday is al goed ingeburgerd in Europa en bij je klanten. Deze van oorsprong Amerikaanse traditie weet dan ook heel wat volk naar winkels en webshops te lokken! En al die mensen zullen op zoek gaan naar leuke ideetjes voor hun eindejaarsfeesten. Laat deze kans niet schieten en zorg ervoor dat je klanten de weg naar jouw zaak vinden! Profiteer er meteen van om je engagement voor onze planeet in de verf te zetten en maak er een Green Friday van!

Trek klanten aan met gerichte communicatie over dit event. Zoek een concept dat past bij jouw handelszaak. Je kunt kortingen ook vervangen door:

  • een verhoging van de waarde van het bedrag van de cheque;
  • een geschenk als een klant betaalt met Ticket EcoCheque, zoals een linnen boodschappentas;
  • een liefdadigheidsactie: doneer de afronding van het bedrag bijvoorbeeld aan een goed doel dat aansluit op de filosofie van jouw zaak. Dit geeft je imago als handelaar meteen ook een mooie boost.

Meer ideetjes? Zet in plaats van producten met kortingen eens de meest milieuvriendelijke producten in de spotlights!

GESCHENKEN EN EINDEJAARSFEESTEN

Steeds meer mensen maken zich zorgen om onze planeet. Dat zie je aan iedere reclame, op de meeste verpakkingen … Ecologie is al een tijdje het grootste verkoopargument en zou integraal deel moeten uitmaken van jouw imago en communicatie.

Het is dus niet meer dan normaal dat je klanten hierop letten en zullen vergelijken om het meest milieuvriendelijke product te vinden. Bovendien zullen ze sneller zwichten als ze dit product met ecocheques kunnen betalen en je het aanduidt met een sticker, op een gondelhoofd of meteen in het rek. In de hoofden van de gebruikers is het bedrag in Ticket EcoCheque op hun Edenred-kaart een bonus. Ze zullen dit bedrag dus gemakkelijker uitgeven. Het is voor hen namelijk de geknipte kans om zichzelf of iemand anders een pleziertje te doen!

Een lamp op zonne-energie, een mooie drinkbus, een kamerplant, een fiets, een gerecyclede plaid … Het zijn stuk voor stuk leuke geschenken. Gebruik de ecocheque dus om je eindejaarsomzet een boost te geven! Ontdek hier meer voorbeelden van producten die deze winter vlot over de toonbank zullen gaan.

GOEDE VOORNEMENS VOOR 2021

Januari en de goede voornemens ... Sommigen zullen beslissen te gaan sporten, anderen willen nieuwe vervoersmiddelen uitproberen, weer anderen willen meer op hun eten of consumptie in het algemeen letten … Ook dit is dus een mooi moment om ze met Ticket EcoCheque op hun ecologische verantwoordelijkheid te wijzen!

HEB JE EEN WEBSHOP?

Verkoop je tegenwoordig online? Wist je dat je ook in je webshop betalingen met Ticket EcoCheque kunt aanvaarden? Dankzij de inspanningen die Edenred levert om je activiteiten te vernieuwen en te digitaliseren, kun je zelfs online betalingen met ecocheques aanvaarden. Alle middelen zijn goed om je klanten tevreden te houden! Je leest er hier alles over.

Online Payment Edenred
DE WINTERKOOPJES

Solden, koopjes, eindereeksen … Dit is het moment om plaats te maken voor nieuwe artikelen!
Zitten daar nog producten bij die je klanten met ecocheques kunnen betalen? Vermeld dat dan in de afdeling, om hen tot een impulsaankoop te verleiden! Zoals je al weet, wordt Ticket EcoCheque gezien als een bonus. Je klanten zullen dus minder twijfelen als ze met die cheques kunnen betalen in plaats van met hun gewone bankkaart. Maak van de ecocheque dus een vast verkoopargument!

Lees ook ons artikel over producten om deze winter in de kijker te zetten. Er zijn veel Ticket EcoCheque producten die je vanaf nu in de spotlights kunt plaatsen! Ontdek snel wat wij daarover te zeggen hebben.

Heb je nog meer tips voor handelaars die ecocheques aanvaarden? Mail ons snel!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen