Eindejaarsfeesten in het teken van duurzaamheid!

|Beter verkopen

Consumeren, consumeren en nog eens consumeren: dát doen we tijdens de feestdagen. Daarom geven we je graag enkele eenvoudige tips om de eindejaarsfeesten zo milieuvriendelijk mogelijk door te komen. Laten we allemaal aan onze planeet denken en op een duurzame manier feestvieren!

Ontdek onze vier tips.

 

ZAMEL OUDE SPULLEN IN

Afhankelijk van welk type winkel je hebt, kun je je klanten de kans bieden om oude producten die niet meer werken gratis in te leveren. Zo kunnen die worden gerecycleerd of naar een vereniging gaan die ze repareert en een nieuw leven geeft.

Daarnaast kun je oude spullen in goede staat terugkopen tegen lage prijzen en ze tweedehands aanbieden: dé trend van dit moment! Wist je trouwens dat tweedehandsproducten ook in aanmerking komen voor ecocheques? Lees ons artikel over tweedehands.

MOEDIG DONATIES AAN

Nog een manier om je festiviteiten duurzaam te houden, is om rechtstreeks of onrechtstreeks een goed doel te steunen.

Hoe? Moedig je klanten bijvoorbeeld aan om microschenkingen te doen (waarbij je het aankoopbedrag afrondt naar boven) of om de punten op hun klantenkaart te doneren aan een vereniging naar keuze.

Bijvoorbeeld : Nature & Découvertes

Een andere optie is om je prijzen naar boven af te ronden, zodat je het geld kunt doneren aan een goed doel dat je na aan het hart ligt. Denk er zeker aan om dit helder mee te delen aan je klanten.

 
GELEGENHEIDSDECORATIE

Ecologie gaat hand in hand met recyclage. Om je impact te beperken, hergebruik je dus het liefst de decoratie die je al hebt, eventueel aangevuld met natuurlijke en zelfgemaakte spullen. Ga bijvoorbeeld dennen- of hulsttakken rapen, gooi er wat dennenappels bij en creëer samen met wat potten, kaarsen, lintjes en verf een feestelijk item.

Wil je een kerstboom zetten? Weet dan dat je het niet bij een traditioneel exemplaar hoeft te houden. Kies bijvoorbeeld voor een kartonnen boom, pallets, lichtslingers aan de muur ... Laat je creativiteit de vrije loop!

Voor zero waste raamdecoratie raden we je ‘Blanc de Meudon’ (calciumcarbonaat) aan, een natuurlijk product dat gemakkelijk te vinden, gebruiksvriendelijk en veilig is. Alles wat je nodig hebt, is één deel product gemengd met een half deel water. Met een sjabloon, een penseel of een spons creëer je dan in een handomdraai een sneeuweffect.

 
ZERO WASTE VERPAKKINGEN

Cadeautjes inpakken voor de eindejaarsfeesten, nóg zo’n moment waarop je nieuwe gewoonten kunt aannemen en de afvalberg een stukje kunt verkleinen. Waarom ga je niet voor een sober, minimalistisch ingepakt geschenk door krantenpapier of oude tijdschriften te gebruiken?

Daarnaast kun je kiezen voor herbruikbare verpakkingen. Ken je furoshiki al? Dat is een Japanse manier om spullen in een vierkant stuk stof te wikkelen met behulp van verschillende soorten knopen. Erg leuk en origineel, én het voorkomt papierverspilling! Oude kleren, sjaals, lakens of andere stukken stof voor je cadeauverpakkingen vind je bijvoorbeeld in tweedehands- of kringwinkels. Om je geschenkjes een persoonlijke toets te geven, kun je een stempel met het logo van je bedrijf maken en die op de stof zetten.

 

Inspiratie vind je online: aan tutorials voor zelfgemaakte decoratie of geüpcyclede verpakkingen geen gebrek!

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen