Hoe laat je het terras van je restaurant opvallen?

|Beter verkopen

Daar is de nazomer weer. Daarbij horen natuurlijk klanten die op een gezellig terras willen genieten van een kopje koffie of een lekkere lunch. Maar als je wilt dat die klanten voor jouw terras kiezen, moet je meer doen dan alleen enkele tafels en stoelen voor je deur neerzetten. Hoe zorg je ervoor dat jouw terras de aandacht van iedere voorbijganger trekt? Wij weten raad!

1. INRICHTEN

 

Allereerst moet je terras optimaal ingericht zijn. Anders gezegd: schik je terrasmeubels op een manier die bij je locatie en bij de beschikbare ruimte past. Probeer niet zo veel mogelijk stoelen op een beperkt aantal vierkante meters te proppen. Het is net belangrijk dat je klanten zich op hun gemak voelen en dat je personeel vlot tussen de tafeltjes en stoelen kan rondlopen. Hou dus voldoende ruimte vrij tussen alle tafeltjes.

Denk er ook aan dat sommige klanten liever niet in de brandende middagzon zitten, terwijl anderen net graag een kleurtje krijgen terwijl ze van hun drankje nippen. Kort gezegd: zorg voor de juiste balans tussen harmonie en praktisch nut.

2. VERFRAAIEN

Nu je tafels en stoelen goed staan, is het tijd om je terras mooi aan te kleden. Je meubels maken alvast een niet te onderschatten eerste indruk. Kies dus voor terrasmeubilair dat past bij het imago van je zaak. Met felgekleurde meubels spring je meteen in het oog tussen je concurrenten; gezellige meubels creëren een knusse cocon waar klanten even kunnen uitblazen.

Van een exotische parasol van stro krijgen je klanten dan weer een instant vakantiegevoel. Heb je er trouwens al aan gedacht om je terras met planten op te smukken? Dat kun je doen met tal van makkelijk te verzorgen planten, zoals geraniums, middaggoud, klimop of vetplanten. Wil je inspiratie opdoen, dan is Pinterest een handig hulpmiddel. Dankzij de decoratiefoto's die je daar vindt, borrelen vast heel wat leuke ideeën bij je op.

3. AANPASSEN

Wil je al je terrasstoelen graag van 's middags tot 's avonds gevuld zien? Zorg er dan voor dat je terras makkelijk aan te passen is wanneer de avond valt. Met 'kaarsjes' op batterijen op elke tafel, lampionnen of lampjesslingers creëer je in een handomdraai een gezellige sfeer tot laat in de nacht. Denk ook aan het comfort van je klanten: wordt het buiten wat te fris, dan kun je dekentjes klaarleggen.

4. COMMUNICEREN

Voor een geslaagd terras moet je ook nadenken over je communicatiestrategie. Deel gerust enkele foto's op je social media! Zo zien de klanten die je volgen op hun smartphone wat er klaarstaat en krijgen ze zin om je nieuwe terras zelf te komen ontdekken.

5. AANTREKKEN

Heeft jouw zaak geen terras aan de straatkant, maar wel een buitenruimte ergens anders op het terrein? Ook dan kun je je terras op mooie zomerdagen in de kijker zetten. Zelfs als voorbijgangers je terras niet meteen zien, kun je hen op jouw verborgen parel wijzen door bijvoorbeeld borden voor je zaak te zetten. Misschien kun je er zelfs afterworkparty's organiseren voor de bedrijven in de buurt? Jij zorgt voor het feest, de mond-tot-mondreclame doet de rest!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen