Maak het dit najaar extra gezellig met Ticket EcoCheque

|Trends

De Nationale Arbeidsraad heeft onlangs de lijst met producten en diensten die je met ecocheques kunt betalen uitgebreid. Het gaat met name om (gloei)lampen, tv's en beeldschermen.

Heb je al van deze wijzigingen in de officiële lijst geprofiteerd om nieuwe producten in de kijker te zetten en zo klanten te overtuigen om hun ecocheques in jouw zaak te gebruiken? Momenteel is er ruim 300 miljoen euro in omloop! Veel potentieel dus om jouw omzet een boost te geven!

Je bestaande en potentiële klanten beschikken zo zeker elk over een budget tot € 250. Sommigen zijn het misschien gewoon om in je assortiment op zoek te gaan naar producten met een label en die met hun ecocheques te betalen. Maar anderen misschien niet ...

Trek ook hun aandacht en duid mooi de producten aan die in aanmerking komen voor de Ticket EcoCheque. Zo stimuleer je ook impulsaankopen. Een beter imago, tevreden klanten, meer passage in je verkooppunt enz. Je hebt er alle baat bij om je klanten op weg te helpen naar een milieuvriendelijkere en groenere levensstijl. Enkele voorbeelden? We delen graag onze ideeën, want jij bent voortaan de gids!

DE GROTE TRENDS

We proberen onze goeie gewoontes van in de zomer aan te houden en bereiden ons stilaan voor op de winter. Maar we willen vooral goed zijn voor onszelf!

 1.   Lakens in ecologisch katoen met GOTS-label
 2.   Ecologische (gloei)lampen van klasse A, B, C, D of A+ of A++
 3.   Decoratie van gecertificeerd hout of gerecyclede materialen
 4.   Voedingsmiddelen met een label
 5.   Cosmetica met een label en essentiële oliën
 6.   Tuingereedschap en/of planten
 7.   Zachte vervoersmiddelen
 8.   Tv's of beeldschermen van klasse A, B, C, D of E
 9.   Tweedehandsartikelen
 10.   Huurmateriaal
WAT WILLEN JE KLANTEN? 

Dat je hen eraan herinnert dat ze bij jou hun Ticket EcoCheque kunnen gebruiken! Ze weten zelf namelijk niet altijd wie wel of niet Ticket EcoCheque aanvaardt! Maak hiervoor dus reclame in je etalage, aan de kassa en in de rekken. Gebruik onze communicatiekit!

WIST JE DAT?

In 2020 had 80% van de begunstigden zijn ecocheques in elektronische vorm op de Edenred-kaart staan, en dus altijd binnen handbereik. In 2021 heeft Edenred de laatste papieren Ticket EcoCheque uitgebracht. Deze zijn nog geldig tot eind februari 2023! De papieren cheques zullen dus stilaan uit beeld verdwijnen en tegen volgend jaar staan ALLE Ticket EcoCheque enkel nog op de Edenred-kaart van je klanten!

HOE HAAL JE ER HET BESTE UIT? 

Edenred wil je helpen om je omzet uit de ecocheques te verhogen en heeft daarom een gebruiksklare communicatie- en opleidingskit voor Ticket EcoCheque uitgewerkt.

Samen met de welkomstkit die je al van ons kreeg, heb je nu alles in handen om je klanten te informeren. Aan de ingang van je winkel met de raamsticker van Ticket EcoCheque bijvoorbeeld, maar ook aan de kassa en bij de producten in kwestie in de rekken. Maar uiteraard ook op je sociale media, in je eigen reclamemateriaal enz. Heb je nieuwe stickers nodig? Ga naar onze helpdesk en vraag een nieuwe welkomstkit aan. Je krijgt het pakket dan met de post toegestuurd.

LEID JE PERSONEEL OP

Je moet ook je teams opleiden rond ecocheques. Het is belangrijk dat je het onderwerp regelmatig bespreekt, zodat al je medewerkers goed weten welke informatie ze aan je klanten moeten geven. Wil je graag doeltreffend communiceren over ecocheques? Je vindt meer informatie in ons artikel met handige tips.

Edenred helpt je elke dag weer je omzet een boost te geven, door je volop te laten profiteren van de voordelen die de ecocheque jou biedt.

Heb je zelf ook tips voor handelaars die ecocheques aanvaarden? Mail ons snel!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen