Maaltijdcheques enkel voor voeding

|In de kijker

De maaltijdcheque is het favoriete voordeel van de Belgen geworden. Hij is ingeburgerd in het dagelijkse leven van ruim 2 miljoen Belgen en goed voor een derde van het huishoudbudget voor voedsel. Met een gemiddelde tevredenheidsgraad van 80%, zowel onder gebruikers als onder werkgevers en handelaars, is het een onmisbaar onderdeel van de nationale economie geworden!

 

TALLOZE VOORDELEN VOOR U
  • Voor een werkgever: het is een manier om extra loon aan te bieden, vrijgesteld van sociale en fiscale lasten.
  • Voor een werknemer: het is extra koopkracht voor zijn maandelijks voedselbudget.
  • Voor een handelaar: het is extra omzet voor de restauranthouder of voedingszaak.

 

ONDERSTEUNING VOOR DE VOEDSELSECTOR EN DE NATIONALE ECONOMIE

Aangezien de cheques alleen mogen worden gebruikt voor maaltijden en voedingswaren, worden ze aanvaard in een beperkt netwerk van voedingswinkels en restaurants. Zo steunen ze de voedselsector, die vaak door crisissen wordt getroffen.

Het gebruik van deze cheques, dat beperkt is qua tijd en regio, bevordert ook:

  • de consumptie in België: ze kunnen alleen in België worden besteed.
  • de activering van de binnenlandse consumptie: met een geldigheidsduur van een jaar is opsparen niet mogelijk.
U AANVAARDT MAALTIJDCHEQUES IN UW ZAAK?

Met de ondertekening van een contract met een of meerdere uitgevers van maaltijdcheques hebt u zich ertoe verbonden de bestaande reglementering na te leven en dus enkel maaltijdcheques te aanvaarden voor de aankoop van levensmiddelen.

Als handelaar moet u namelijk garanderen dat deze cheques op een wettelijke manier worden gebruikt. Ter herinnering: de bepaling in artikel 19bis van het koninklijk besluit van 28 november 1969 stelt uitdrukkelijk dat maaltijdcheques “enkel mogen worden gebruikt voor de aankoop van maaltijden of voor de aankoop van gebruiksklare voeding.”

Concreet moet u dus een onderscheid maken tussen food en non-food (het liefst in het kassasysteem). Hebt u dat nog niet gedaan? Neem dan de nodige stappen om te verzekeren dat uw handelszaak in orde is met de wetgeving.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen