Optimaliseer de inrichting van je restaurant

|Beter verkopen

Wie horeca zegt, zegt volle zalen. Of toch binnenkort, gelukkig! Maar deze heropening wordt wel iets speciaals. Het wordt puzzelen met je tafels, want deze moeten op voldoende afstand van elkaar staan én je wil natuurlijk zo veel mogelijk plaatsen creëren. Maar dat is nog niet alles! Je hebt ook ruimte nodig voor de koeriers en klanten die iets komen afhalen. Kortom, het wordt een komen en gaan van mensen. Niet ideaal voor wie op zijn gemak iets wil eten.

Vermijd zo'n ongemakkelijke of gevaarlijke situatie door je zaak weloverwogen in te richten. De ideale oplossing? Twee aparte ruimtes: één voor takeaway en één voor de tafels.  Er bestaan verschillende praktische, eenvoudige en goedkope oplossingen voor zowel grote als kleine etablissementen. We helpen je graag op weg met enkele ideeën.

HEB JE EEN OF MEER RUIMTES?

Wat een geluk! Je zaak is heel gemakkelijk aan te passen! De meest logische aanpak is uiteraard een ruimte voor takeaway dicht bij de deur (bv. de hele gelijkvloerse verdieping of een deel ervan) of aan de voorkant van je restaurant. Op die manier hebben de klanten aan tafel geen last van al die drukte. Als ze achteraan je zaak of op de verdieping zitten, dan kunnen ze in alle veiligheid en rust van hun eten genieten. 

HEB JE MAAR ÉÉN RUIMTE?

Dan is het een kwestie van organiseren! Afhankelijk van je zaak heb je verschillende opties.

  • Heb je een raam aan de voorkant dat open kan? Perfect! Gebruik dit voor takeaway. Koeriers en klanten die een bestelling komen afhalen, kunnen dan gewoon buiten wachten. Zo wordt de deur enkel gebruikt door wie ter plaatse blijft eten. We hebben dit concept bij een pizzeria gezien. Een fantastisch idee!
  • Heeft je zaak maar één deur en geen raam dat open kan, dan kun je niet anders dan de ruimte in twee zones op te delen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van! Een hekken met bloemen of planten. Een scheidingswand in een fel kleurtje, versierd met mooie posters, glasramen, houten planken ... Aan ideeën geen gebrek! Of waarom maak je zelf geen wand met oude pallets? Super trendy en 100 % upcycling! Op die manier hebben je klanten ter plaatse iets moois om naar te kijken en kunnen ze in alle rust en privacy eten.  Heb je een kleine ruimte? Geen probleem! Werk bij voorkeur met lichte en heldere kleuren. En met enkele spiegels maak je je ruimte optisch groter. Win-win! Meer ideeën voor een gemakkelijke en goedkope herinrichting vind je hier.
GEEFT DE DEUR VAN JOUW ZAAK OP EEN GANG UIT?

We hebben het al vaak meegemaakt: eerst door een smalle gang moeten om het restaurant te kunnen binnengaan. Stel je dan eens voor dat er verschillende mensen staan te wachten, onder wie koeriers met hun gigantische tas … Laat ons eerlijk zijn: leuk is dit niet, zeker in coronatijden!

Tenzij je gang heel breed is, is het niet altijd handig om de mensen daar te laten wachten. Het zou potentiële klanten zelfs kunnen afschrikken om je restaurant binnen te stappen. Vraag de koeriers gerust om buiten voor het gebouw te wachten, zodat je andere klanten wel rustig naar binnen kunnen.

HEB JE TWEE INGANGEN?

Super!

Gebruik gewoon de ene deur voor takeaway en de andere voor de klanten die ter plaatse willen eten. Maar let op: communiceer dit duidelijk aan de deuren om verwarring te vermijden! Ontdek hier onze tips voor een verzorgde etalage.

 Als je een dienstingang hebt, dan zou het ook interessant kunnen zijn om deze tijdelijk te gebruiken als afhaalpunt voor takeaway. Op voorwaarde dat de ruimte zich hiervoor leent, uiteraard!

Je begrijpt het al: een goede organisatie zal goud waard zijn. Het interieur speelt een belangrijke rol, maar de ervaring (zowel voor de klanten als voor jou) is minstens even belangrijk! Laat je inspireren door onze tips en begin nu al met die herinrichting. Zo ben je straks helemaal klaar voor de grote heropening.

Heb je nog andere tips? Of heb je zelf een origineel systeem in jouw restaurant uitgewerkt? We horen het graag! Mail ons snel!

Vond je dit een interessant artikel? Lees je onze blog geregeld? Laat ons hier weten wat je ervan vindt!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen