The Barn, een biomarkt voor iedereen

|Jij hebt het woord

Ons doel bij Edenred: je begeleiden en je meer klanten en omzet bezorgen. Daarom zetten wij de handelaars van ons netwerk via een filmpje in de kijker bij onze 1,5 miljoen gebruikers! Herbeleef onze ontmoeting met Quentin van The Barn Biomarket, een 100% biologische markt waar iedereen welkom is!

“Het belangrijkste aspect van onze activiteit is het evenwicht garanderen tussen betaalbare prijzen voor onze klanten en een eerlijke prijs voor de producenten.”

Wij hadden een ontmoeting met Quentin, oprichter van The Barn Biomarket. Hij vertelde ons alles over deze permanente overdekte markt.

In The Barn ontdek je uitstekende, 100% biologische producten die rechtstreeks van de producent komen. Alle producten worden onverpakt aangeboden. Lees ons artikel voor professionals voor meer informatie over hoe je onverpakte producten hygiënisch verkoopt.

En nu we daar toch waren, profiteerden we ervan om hem te vragen naar zijn samenwerking met Edenred. Luister naar wat deze handelaar te vertellen had!

"Ik heb dit project opgestart met mijn beste vriend. We wilden een positieve invloed hebben op de planeet. We kwamen tot het besluit dat voeding een heel grote impact heeft op onze koolstofvoetafdruk. Daarom hebben we besloten ervoor te gaan en onze eigen overdekte markt op poten te zetten. Wij verkopen hier producten die afkomstig zijn van landbouwprojecten waarin wij geloven en maken die toegankelijk voor iedereen. Dat is het DNA van onze activiteit."

"Wij bieden een alternatief voor de traditionele boodschappen in de supermarkt. Een vraag die vaak terugkeert, is die over de prijs. Biologische voeding heeft de reputatie duurder te zijn dan in de winkels waar mensen gewoonlijk boodschappen doen. Maar hier is dat niet het geval. We werken namelijk rechtstreeks met de producenten, de winkel is makkelijk ingericht, we bieden de producten aan op pallets en we hebben een beperkt aanbod. Dankzij die snelle voorraadrotatie kunnen we betaalbare prijzen hanteren. Omdat de producten niet voorverpakt zijn, kun je hier precies nemen wat je nodig hebt. Veel klanten die vroeger producten uit de traditionele landbouw kochten, hebben me al verteld dat ze voor hun boodschappen minder uitgeven sinds ze hier kopen.” 

"Seizoensproducten zijn producten uit de buurt van de winkel. Het zijn dus streekproducten. Als het gaat om de CO2-voetafdruk van het vervoer, maakt dit een groot verschil. En de kwaliteit van deze producten? Daar kan niets aan tippen! Een product dat in de zon rijpt, is zoveel beter dan een product dat in een vrachtwagen of koelruimte moet rijpen. En omdat de producten van zo dichtbij komen, zijn ze ook ongelooflijk vers. Hier liggen producten die de dag voordien of de dag zelf werden geplukt. Overheerlijk!"

"En dan is er nog de prijs. Producten van het seizoen zijn verkrijgbaar op een moment dat er een overvloed van is. Uiteraard dalen daardoor ook de prijzen. En daar wordt onze portemonnee blij van!"

In The Barn Biomarket kun je uiteraard betalen met Ticket Restaurant en Ticket EcoCheque van Edenred. Ze hebben drie vestigingen in Brussel en één in Antwerpen. 

"De Edenred-kaart? Sinds onze opening zien we meer dan honderd klanten per dag die met deze kaart betalen! Het was voor ons ook vanaf het begin duidelijk dat we dit betaalmiddel zouden aanvaarden. Ik ontmoet dagelijks klanten die zo goed als hun hele budget gebruiken om bij ons boodschappen te doen. En ze zijn blij dat ze hier met hun Edenred-kaart kunnen betalen." 

Meer informatie op thebarn.bio. 

WE LATEN JOU AAN HET WOORD!

Wil jij ook ambassadeur van het Edenred-netwerk worden? Heb je nog gouden tips voor andere restauranthouders? Stuur ons dan gerust een e-mail.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen