Verkopen met ecocheques in de lente

|Beter verkopen

De lijst met producten en diensten die je met ecocheques kunt betalen, werd onlangs herzien. Dat betekent dat je weer nieuwe milieuvriendelijke producten in de kijker kunt zetten in je rekken en gondelhoofden. Profiteer er nu van! De meeste van de twee miljoen begunstigden ontvangen hun ecocheques in de lente. Laat dit moment niet onbenut!

 

GROTE NIEUWKOMERS

Nieuwe labels doen hun intrede op de NAR-lijst, voor verschillende soorten producten. Je klanten zullen er in deze periode vast massaal naar vragen!

 
TRENDS VOOR HET VOORJAAR 2023

De lente is aangebroken en consumenten willen voor zichzelf zorgen, beter eten maar ook zorg dragen voor hun huis en buitenomgeving ... Grijp deze gelegenheid aan om je klanten producten aan te bieden die hen dit seizoen zeker zullen aanspreken, zoals:

 

 1. gezonde en biologische levensmiddelen  
 2. de fiets, fietsaccessoires en zelfs de mogelijkheid voor een (abonnement op een) fietsenstalling
 3. tweedehands of gelabelde (sport)kleding en woningtextiel
 4. een abonnement op een collectieve moestuin
 5. gelabelde cosmeticaproducten 
 6. schoonmaakproducten met ecolabel
 7. bomen, planten en zaden
 8. tuingereedschap en producten voor tuinonderhoud
 9. tuinspelen voor kinderen, met een label of gemaakt van gerecycleerde materialen
 10.   tuinmeubelen van gecertificeerd hout of gerecycleerde materialen

De nieuwe volledige lijst van de NAR vind je hier

 

EEN BEETJE PRAKTISCH ADVIES
 • Informeer je klanten dat je ecocheques aanvaardt. Kleef daarom de door Edenred voorgestelde raamstickers op de etalage van je zaak en op je betaalterminals.
 • Gebruik ook het promotiemateriaal op je website, op je sociale media en in de winkelrekken, naast de producten die in aanmerking komen om ze gemakkelijker herkenbaar te maken. Hierdoor neemt het aantal aankopen met ecocheques aanzienlijk toe.

 

COMMUNICATIEKIT

Hulp nodig om deze informatie te verspreiden?  Gebruik de promokit die wij speciaal voor jou hebben gemaakt, met kant-en-klaar materiaal voor je communicatie met klanten, opleidingstools voor je teams, complete overzichten en alle labels. Het zit er allemaal in!

Edenred staat voor je klaar om je te helpen je milieuvriendelijk imago, je klanttevredenheid én je omzet te boosten met Ticket EcoCheque! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen