3 tips voor meer winst met sociale media

|Tutorial

We vertellen je regelmatig meer over de verschillende manieren waarop je je omzet een boost kunt geven, en dan vooral via je sociale media. Daarom geven we je graag 3 tips om meer winst te maken met je zaak!

Meer winst met sociale media: 3 tips

 
TIP 1: DEEL JE NIEUWIGHEDEN

Heb je tijdens de lockdown de inrichting van je zaak helemaal veranderd? Of staan er weer enkele nieuwe, lekkere gerechten op de kaart? Deel dit met je sociale media fans! Een prachtige foto van je nieuw interieur of een verlekkerende foto van dat nieuwe dessert kan heel wat nieuwsgierigen naar je zaak lokken. Hoe meer nieuwtjes je deelt, hoe meer mensen ze zullen willen ontdekken… en hoe meer winst je kan maken.

TIP 2: PRAAT MET JE VOLGERS

Tijdens de coronapandemie waren sociale media de enige manier om met je klanten in contact te blijven. Nu je binnendeuren terug openen, mag je niet vergeten om ook online er nog steeds te zijn voor hen. Reageer op hun commentaren, stel hen vragen, beantwoord hun berichten, luister naar hun feedback, … Zo creëer je een persoonlijke en vertrouwelijke band met je klanten waardoor ze bij hun volgende restaurantbezoek jouw zaak zeker in het achterhoofd hebben. En trouwe klanten betekenen natuurlijk zekere inkomsten.

TIP 3: STRIJD TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Sociale media kunnen je erg helpen om meer bezoekers naar je zaak te lokken. Maar wat als je via deze platformen ook echt je producten kan verkopen om zo winst te maken? Sociale media kunnen bijvoorbeeld een handig hulpmiddel zijn in je strijd tegen voedselverspilling. Heb je op het einde van de dag nog restjes van gerechten over die anders in de vuilbak zouden belanden? Er zijn waarschijnlijk nog een heel pak mensen die ‘s avonds laat nog een hongertje hebben en jouw restjes tegen een goede prijs willen komen afhalen. Zo werk je aan een duurzamer imago en verdien je er ook nog iets aan.

Meer weten over hoe je sociale media kan inzetten voor jouw handelszaak? Ontdek onze tips voor Facebook en Instagram.

NU IS HET AAN JOU!

Heb je nog tips voor de handelaars uit het Edenred netwerk? Laat het ons weten!

Dit artikel kwam er in samenwerking met TopCompare.be.

TopCompare is een gratis, Belgisch platform waarop je diverse financiële producten met elkaar kunt vergelijken. Heb je bijvoorbeeld een restaurant en ben je nog op zoek naar de juiste kredietkaart of een persoonlijke lening? Dan kun je op dit platform de tarieven van verschillende banken met elkaar vergelijken.

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen