Ecochequeproducten om dit seizoen in de kijker te zetten

|Trends

Welke ecochequeproducten prijs je in dit nieuwe seizoen het best extra aan? Geen betere manier om de lente te beginnen dan met een update van je winkel, toch? Hoe trek je nieuwe klanten aan? Hoe krijg je ze zo ver dat ze hun ecocheques bij jou uitgeven? Wij verklappen je onze tips om je zaak een boost te geven én te profiteren van dit betaalmiddel om meer te verkopen!

DE TRENDS VOOR DEZE LENTE-ZOMER

 
1. COMPOSTEREN

De ecologische oplossing bij uitstek op het vlak van afvalbeheer? Composteren! Een klassieker voor de tuin en de beste manier om duurzaam te tuinieren. Wie weinig ruimte heeft, kun je een wormenbak aanraden. Dat is een bak met kleine wormpjes die het afval oppeuzelen en omzetten in compost.

2. GERECYCLEERDE PRODUCTEN

Recycleren is altijd een goed idee als het gaat om ecologie. Want ja, je kunt echt alles recycleren om het niet te moeten verspillen. Denk maar aan shampoo op basis van oesterschelpen of textiel gemaakt van plasticresten ... Alle textielproducten met het GOTS-label kun je bovendien met ecocheques kopen.

3. ECOLOGISCHE VERPAKKINGEN EN VOORWERPEN

Je kunt ze voor alles gebruiken en ze kunnen letterlijk alles vervangen wat je in je keuken vindt. Deksels in bijenwas bijvoorbeeld zijn heel hip op dit moment! Of wat dacht je van herbruikbare rietjes, borden in gerecycleerd hout of een veldfles om water te zuiveren? Tip: richt voor deze producten een speciaal hoekje in je winkel in!

4. LOKALE PRODUCTEN

Ecologie en lokale producten gaan hand in hand. Dit is dan ook hét moment om producten uit de korte keten in de kijker te zetten en zo de kleine handelaars uit je streek een duwtje in de rug te geven. Het gaat om alle producten die zijn aangesloten bij Recht van bij de boer of En direct de la ferme, erkend door de VLAM en door APAQ-W.

 
5. FYTOTHERAPIE

Draag zorg voor je klanten! De eerste zonnestralen komen tevoorschijn, maar soms kan het nog erg koud zijn. Voedingssupplementen zijn dan geen overbodige luxe om je lichaam te versterken. Vergeet niet dat alleen producten met een biocertificaat tot deze categorie behoren.

6. VASTE COSMETICA

Vaste cosmetica zijn een sterke bondgenoot op het gebied van ecologie. En terecht, want deze cosmetica zijn niet (of nauwelijks) verpakt. Zowat alle producten zijn tegenwoordig in vaste vorm verkrijgbaar: shampoo, zeep, haarmaskers, huishoudproducten en zelfs zeep voor intieme hygiëne. Alle vaste producten met het Ecogarantie- en COSMEBIO-label zijn dus meer dan welkom in jouw zaak.

 
7. TWEEDEHANDSELEKTRONICA

Nieuwe elektronica kunnen zeer duur zijn en worden vaak al afgedankt terwijl ze nog in zeer goede staat zijn. Ze een tweede leven geven is dan ook een topidee. Tweedehandselektronica zijn niet alleen voordelig, maar ook milieuvriendelijk en vandaag erg in trek.

8. ARTIKELEN IN BULK

Artikelen in bulk zijn een ideale oplossing als je minder verpakkingen en plastic wilt gebruiken. Het voordeel? Vandaag kun je echt alles in bulk aanbieden. Denk maar aan onderhoudsproducten, granen, hygiëneproducten, zetmeelhoudende voedingsmiddelen ... Wie in bulk koopt, kan zelf kiezen hoeveel hij koopt. Bovendien zien klanten meteen en veel duidelijker wat ze kopen, omdat deze producten mooi en in hun puurste vorm worden aangeboden. In dit artikel kom je meer te weten over hygiëne in de sector van de onverpakte goederen.

9. HOUTEN SPEELGOED

We zagen het al met kerst en het is nog steeds hip. Geen betere manier om iets te doen voor het milieu en tegelijk de allerkleinsten bewust te maken van ecologie, dan je klanten houten speelgoed aanbieden in jouw handelszaak. Houten speelgoed is duurzamer, gaat generaties lang mee en zet het vakmanschap van de maker in de kijker.

10. HERBRUIKBARE HYGIËNEPRODUCTEN

Deze producten schrikten in het begin veel mensen af, maar intussen zijn ze betaalbaarder geworden. En zelfs de klanten die het meest 'achterophinken' op het vlak van ecologie, zijn nu mee. Voorbeelden van herbruikbare hygiëneproducten zijn wattenschijfjes, doekjes, luiers voor baby's en maandverband/menstruatiebroekjes. Wil je deze producten ook aanbieden in je handelszaak? Het gaat om de producten met het Ecogarantie- en COSMEBIO-label.

MEER TIPS?

Graag nog wat extra ideeën om ecologische producten op te nemen in je assortiment? Lees dan zeker onze andere artikelen over ecocheques: 

Edenred staat voor je klaar om je te helpen je groene imago, je klanttevredenheid én je omzet te boosten met Ticket EcoCheque! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen