Graag je zichtbaarheid en dus je omzet verhogen?

|Trends

Of je zaak of restaurant slaagt, hangt steeds meer af van hoe zichtbaar je bent. Want de concurrentie om de aandacht van lokale klanten is sterker dan ooit. Met de juiste strategie laat je potentiële klanten in je buurt nog makkelijker weten dat je bestaat. Meer zichtbaarheid betekent meer omzet in de winkel, maar ook online!

HOE DOE JE DAT CONCREET?

Laten we beginnen met de basis: je profiel op Google My Business. Het is je belangrijkste virtuele etalage en een uitstekende manier om je te laten zien online. Maak een pagina op Google My Business aan, optimaliseer die (contactgegevens, openingsuren, adres, diensten, links naar je website en sociale media) en werk ze regelmatig bij.

Heb je een website?  Denk dan ook aan de zoekmachines. Lokale zichtbaarheid op Google is cruciaal, en daarvoor moet je werken aan je SEO. Optimaliseer je trefwoorden en bied inhoud van hoge kwaliteit.

Vergeet de onlinebeoordelingen van je zaak niet. De meeste mensen (75%) vertrouwen op reviews en lezen die voor ze beslissen om iets te kopen en/of een winkel of restaurant te bezoeken. Moedig je klanten aan om positieve reviews te schrijven. En reageer daar altijd op, of ze nu positief of negatief zijn.

Wees actief en dus zichtbaar op minstens één sociaal netwerk. Klanten houden van interactie met lokale en toegankelijke ondernemingen 😊. Betrek je community, beantwoord hun vragen, deel lokale content en bedank ze om je te volgen.

Je kunt je ook inschrijven op onlineverkoopplatforms zoals Uber Eats, Deliveroo of slagersonline (als je slager bent), bakeronline (als je bakker bent) …  Zo profiteer je via die weg van extra zichtbaarheid – en dat kan alleen maar goed zijn voor je zaak en je onlineverkoop.

Ook Edenred helpt je met je zichtbaarheid. Als partner ben je opgenomen in onze zoekmachine en dus zichtbaar voor onze 1,5 miljoen gebruikers. En dankzij de digitalisering van maaltijdcheques op de kaart en de samenwerking met Mastercard kun je in de winkel maaltijdcheques aanvaarden zonder fysieke terminal (Google Pay, Apple Pay, Payconiq, Joyn …), maar ook eenvoudig online verkopen (via onze partners Uber Eats, Deliveroo, slagersonline, bakeronline …).

Benut de voordelen van de Edenred-kaart dus ten volle.

MEER INFORMATIE

Wil je graag meer lezen? Dan raden we je onze artikels over e-commerce in de voedingssector en onlinebestellingen aan.

 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen