Dit jaar is anders dan anders, ook bij Edenred

|In de kijker

Wat valt die verwachte '20/20' tegen: we blijven allemaal met een behoorlijk wrang gevoel achter. 
Voor onze winkels. En vooral voor onze horeca. Ook jouw zaak kon niet ontsnappen aan COVID-19. Je hebt je zo goed mogelijk aan de situatie aangepast en meer dan ooit je vindingrijke kant laten zien.

Ook Edenred, de partner waarop je dag in, dag uit kunt rekenen, moest zich aan deze nieuwe situatie aanpassen. De meeste medewerkers zijn overgestapt op telewerk, een nieuwe manier van werken voor velen. We hebben onze werkwijzen moeten herzien en nieuwe manieren moeten bedenken om jou van dienst te zijn.

Blik met ons even terug op dit bewogen jaar ... 

TURBULENT BEGIN VAN HET JAAR

Ons team voor de partner-handelaars van het Edenred-netwerk werkte al een tijdje aan een nieuwe blog en het e-mag 'Tot je dienst'. Hiermee wilden we je nog beter begeleiden in je activiteiten als restauranthouder of handelaar. Ons doel: jouw zaak dag in, dag uit ondersteunen in alle omstandigheden.

De eerste editie zou op 13 maart worden toegestuurd, met onderwerpen zoals no-show en gebruik van je sociale netwerken. Maar toen kwam corona ...

SNEL REAGEREN

We brainstormden haast dag en nacht over deze nieuwe situatie en de gevolgen die ze met zich meebracht. We wilden alles binnen onze mogelijkheden doen om aan je zijde te staan en je te ondersteunen. Dat spreekt voor zich! Daarom brachten we begin april een editie helemaal in het teken van de COVID-19-crisis. Hier vond je tal van tips om een nieuwe weg in te slaan. Denk maar aan de tegoedbonnen waarmee je op de verkoop kon anticiperen en die meteen inkomsten opleverden. Deze bonnen zijn trouwens nog altijd een van de favoriete opties in de huidige situatie.

ONLINE TEGOEDBONNEN

Enkele weken later zag het project #HorecaComeback het levenslicht: een onlineplatform waarop consumenten tegoedbonnen konden kopen om ze op een later moment in jouw zaak te gebruiken. Dit was een effectieve manier om omzet te genereren in moeilijke tijden.

We stortten je het bedrag rechtstreeks zonder commissie, en uiteraard konden de 1,5 miljoen Ticket Restaurant-gebruikers met hun Edenred-kaart betalen. Een hart onder de riem voor velen onder jullie! En om de gebruikers helemaal te overtuigen, verhoogde Edenred de waarde van elke aankoop op dit platform met maar liefst 20 %. Zo konden we jouw zaak een extra financieel duwtje in de rug geven. Jij blij, wij blij!

TAKE AWAY PLEASE

Sommigen besloten spontaan om over te stappen op meeneemgerechten. Kwestie van het hoofd boven water te houden. Anderen deden de deuren van hun zaak voor onbepaalde duur op slot.

Edenred maakte een driedelige gids om de verkoop van warme meeneemgerechten tot een succes te maken: 1. De verpakking optimaliseren, 2. Welke materialen voor meeneemverpakkingen, 3. Je naamsbekendheid 'on the go' vergroten.

 

STERKE PARTNERSCHAPPEN

Innoveren en de digitalisering van jouw bedrijf ondersteunen behoren vanaf het prille begin tot de filosofie van Edenred. Zo zijn we erin geslaagd om tot marktleider uit te groeien. Digitale maaltijdcheques op de Edenred-kaart, contactloos en online betalen, onze samenwerking met de grootste leverancier van maaltijden ... één voor één primeurs waarop Edenred terecht trots is!

HET MOMENT OM DIGITAAL TE GAAN

Online verkopen? Edenred helpt je graag! Een eigen webshop of onlinebestelsite, bezorging van warme maaltijden door Uber Eats of producten online aanbieden op bakkersonline.be en slagersonline.be... ideeën te over!

NIEUW KONINKLIJK BESLUIT, NIEUWE ADEM

Naar aanleiding van het regeringsbesluit voor een aantal economische en sociale ondersteuningsmaatregelen kunnen we de Consumptiecheque Edenred uitgeven. Een bonus van maximaal € 300 per persoon! Het koninklijk besluit is op 17 juli gepubliceerd en amper zes maanden later hebben al 75.000 personen er handig gebruik van gemaakt. Met deze extra koopkracht kunnen ze al eens goed uit eten gaan!

 

Als je deel uitmaakt van de federatie Horeca Wallonie, Horeca Brussel of Horeca Vlaanderen, geniet je bovendien van speciale voorwaarden: je kunt betalingen met de Consumptiecheque Edenred aanvaarden tegen een verlaagd tarief.

Behoor je niet tot de federatie, dan kun je er nog altijd van genieten, want er is ook een papieren Consumptiecheque Edenred die je gemakkelijk kunt aanvaarden, zelfs zonder betaalterminal! Het participatiepercentage bedraagt maximaal 1,55 % en het bedrag wordt binnen de vijf werkdagen na ontvangst van de cheques teruggestort.

JOUW HANDELAARSZONE OP MYEDENRED.BE 

Een frisse look, nieuwe functies … Volgens Edenred verdien jij alleen het allerbeste en dat bewijst onze nieuwe handelaarszone MyEdenred.be! Nuttige links, nieuws en redactionele inhoud zijn in slechts enkele klikken binnen handbereik.

EN NOG VEEL MEER NIEUWS

We hebben het vaak herhaald: een correcte naleving is essentieel zodat iedereen van de voordelen die de maaltijdcheque biedt, kan blijven genieten. Werkgevers kunnen extra loon aanbieden, dat is vrijgesteld van sociale en fiscale lasten. Werknemers ontvangen op hun beurt extra koopkracht, goed voor één derde van hun maandelijkse voedselbudget. En voor jou als handelaar betekent de maaltijdcheque extra omzet: het totale bedrag dat in omloop is – binnen jouw sector en alleen in België – bedraagt elk jaar 2 miljard euro. Sinds dit jaar maken ook enkele grote bedrijven gebruik van deze maaltijdcheque. Zo komt er nog meer budget vrij om in de horeca en buurtwinkels te besteden!

Door de lockdown werd onze nationale economie ernstig verstoord. En dat had nogal wat gevolgen. Eén daarvan is dat de geldigheid van alle prepaidcheques is verlengd (maaltijdcheques, cadeaucheques en Ticket Sport & Culture). Met dank aan de overheid! Bij papieren cheques controleer je zelf of je ze nog kunt aanvaarden.

Voor de digitale cheques op de Edenred kaart hoef je helemaal niets te doen! De geldigheidsdatum van deze cheques is automatisch aangepast.

Nog een voordeel dat de Edenred-kaart je dit jaar biedt? Betaal contactloos tot € 50! Edenred bood als eerste de elektronische kaart voor maaltijdcheques aan, maar is ook de eerste uitgever van cheques die haar kaart heeft voorzien van NFC-technologie voor contactloze betalingen (sinds 2012!) Net als voor alle andere betaalkaarten werd ook voor de Edenred-kaart het maximumbedrag voor contactloos betalen verhoogd tot € 50.

WE RONDEN HET JAAR TOCH NOG GOED AF

Edenred wil lokale winkels en kleine lokale handelaars steeds meer onder de aandacht brengen. Met dit doel voor ogen gingen we een samenwerking aan met Joyn, het grootste loyaltyprogramma in België.

Als je de Edenred kaart aan de Joyn app toevoegt, kunnen je klanten moeiteloos betalen en punten sparen. Mobiel betalen en trouwe klanten: alleen maar voordelen voor jou!

TOT SLOT

2020 was een jaar waarin de emoties hoog opliepen en de teleurstellingen heel groot waren ... Maar we zijn er sterker uitgekomen! We hebben onszelf in vraag gesteld, onze grenzen verlegd ... De teams van Edenred voelen zich oprecht vereerd om dit jaar aan je zijde te hebben gestaan. En dat blijven we doen, in goede en minder goede tijden!

We kijken ernaar uit om in 2021 samen met jou aan een heel nieuw hoofdstuk te beginnen!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen